2x nemoc.v 1 měsíci-PÚ a exekuce

• (neregistrovaný)

25. 11. 2010 12:13

Zaměstnankyni se stal 12.11.pracovní úraz-PN ukončena 18.11. a znovu obnovena 22.11.-bere se to jako 2 prac.neschopnosti pokud to nenavazuje na sebe,že?
    Zaměstnankyně má navíc exekuci a nevím si moc rady jak mzdu správně spočítat. Vyplácet ušlý výdělek a bolestné bude Česká pojišťovna. Mi ze mzdy žádná exekuce nevyjde, ale když dopočtu ušlý výdělek, tak mi nějaká částka pro srážku vyjde. Tak nevím jestli jestli tu srážku mám provést já nebo Česká pojišťovna nebo jak to vlastně funguje? Prosím poraďte, je to "můj" 1. prac.úraz a jsem z toho docela zoufalá.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2010 13:06

jaba (neregistrovaný)

Re: 2x nemoc.v 1 měsíci-PÚ a exekuce
      Počkejte, až úraz zlikviduje pojišťovna. Pošle Vám vyrozumívací dopis o výši vyplaceného odškodnění. Vyplacenou částku ušlé mzdy pak připočtete ke mzdě v měsíci, kdy byla vyplacena a z této částky vypočtete exekuci.

• 25. 11. 2010 13:17

T. (neregistrovaný)

Pochopila jsem to tedy dobře, že když např.pojišťovna vyplatí ušlou mzdu v lednu, tak lednovou mzdu o to povýším a z toho vypočtu exekuci? Nevím však jestli bude zaměstnankyni prodloužena prac.smlouva, kterou má do 31.12. a do té doby bude třeba ještě na marodce, tak co pak s tím - tu exekuci pak nemám z čeho stáhnout.

• 26. 11. 2010 9:50

jaba (neregistrovaný)

Neřešte, co bude. Teď máte čistou mzdu, z které již nevyjde exekuci stáhnout, nesrazíte. Nebude-li v době ušlé mzdy u Vás v pracovním poměru, exekuci nesrazíte. Bude-li, přičtete a srazíte. Zaměstananci naroste dluh, ale to je jeho problém, aby exekuci platil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).