Zboží za 1 Kč

• (neregistrovaný)

25. 11. 2010 12:37

Dobrý den, prosím o radu. Jsme obchodní firma. Pro podporu prodeje pořádáme výprodej. akce např. k určitému zboží další zboží za symbolickou 1 Kč. Je nějaký problém v tom, že to zboží, které dáme za 1 Kč nakoupíme např. za 6000,-- Kč a při tomto prodeji máme tedy ztrátu 5999,- Kč /při vyskladnění jde do nákladů/?
    Je dobré na fakturu napsat, že se jedná o "akci"? Díky Katkaaa

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2010 12:43

Denisa M. (neregistrovaný)

Re: zboží za 1 Kč
      Máme občas také takové případy. Naši obchodní zástupci mi např.doloží relevantní odhad nárůstu odběru u zákazníka, zápisy z jednání u nich.. apod.. aby bylo jasné,že to naše firma dělá za účelem dosažení (budoucího) ještě většího zisku a že naše předpoklady nestojí na vodě. Přiložím k faktuře a jsem v klidu... Finanční úřad při kontrolách mi to zatím nenapadnul....

• 25. 11. 2010 12:57

Katkaa (neregistrovaný)

A pokud by jsme toto udělali jako vánoční akci pro maloobchod, tzn. při nákupu nad určitou částku zboží za 1 Kč? Zákazník se u nás objeví jen jednou, třeba zrovna na ty vánoce, takže nedoložíme žádné odhady. Stačila by třeba jako důkaz fotka s vylepeným reklamním plakátem, kde je napsané, že obdrží navíc zboží?To je přeci také slouží k zajištění budoucích příjmů? Katkaa

• 25. 11. 2010 13:05

Denisa M. (neregistrovaný)

mně by to stačilo...;-) myslím, že je to běžná součást obchodní strategie, nebála bych se toho...

• 25. 11. 2010 13:23

Katkaa (neregistrovaný)

obchodní strategie, nebála bych se toho...

Máte pravdu,ale asi vše záleží i na tom, jak se k tomu při případné kontrole úředníci postaví, když budou rozporovat, budou i tak :-) Díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).