Náhrady škody zaměstnanci

• (neregistrovaný)

25. 11. 2010 13:10

Dobrý den.
    Z nedbalosti bylo zaměstnanci odcizena navigace. já jsme mu strhla ze mzdy určitou částku a zaúčtovala 331/335,ale ted mi to visí na účtě 335. Takže bud jsem dala špatnou kontaci nebo já nevím. To jsem si měla ponížit náklad při kopi nové navigace? Nebo jak to mám účtovat? díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2010 13:20

rRenata (neregistrovaný)

Re: náhrady škody zaměstnanci
      Požadovanou náhradu na zaměstnanci jste měla ještě účtovat předpisem: MD335 D648. Pořízení nové navigace v neponížené hodnotě potom do nákladů (nebo odpisů, podle vaší směrnice).

• 25. 11. 2010 13:26

Lendííík (neregistrovaný)

ted budu muset vnitřím předpisem to srovnat 335/648,protože už mám uzavřené období,ale jinak bych to mohla rovnou ve mzdách takto zaůčtovat 335/648?

• 25. 11. 2010 13:35

rRenata (neregistrovaný)

Myslím, že mohla. Ten předpis bych účtovala radši na základě interního dokladu, který bych měla u podepsané dohody se zaměstnancem o úhradě. Potom by bylo úplně jasné, o co se jedná. Z mzdového dokladu by to nemuselo být úplně jasné, nicméně na 335 Vám to bude viset tak nebo tak až do úplného zaplacení od zam-ce.

• 25. 11. 2010 13:40

Lendííík (neregistrovaný)

právě,že ne,když jsem mu to strhla rovnou ve mzdách. To už uhradil. Jinak děkuji moc za váš čas.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).