Re: ztáta na výdělku
Spočítáte hrubý výdělek za prac. den=hodinový průměr(průměr na dovolenou) x denní úvazek. Výsledek vynásobíte počtem zameškaných prac. dnů (pokud byl svátek, počítáte i ten). A teď od toho odpočítáte náhradu mzdy, kterou jste zaplatila za nemoc. Pokud by měl delší nemoc, tak odpočítáte i částku, kterou mu zaplatila OSSZ, ale vy máte jenom 9 prac. dnů. A výsledek je ztráta na výdělku.
Pokud už má i vyčíslené bolestné, tak počet bodů vynásobíte x 120 a vyjde vám , kolik dostane zaplacené na bolestné. Tuto částku pak přičtete ke ztrátě na výdělku, popř. i poplatek za vystavení lékařského posudku (musí být doložený) a vznikne vám náhrada za prac. úraz celkem.
Vyjeďte si na internetu tiskopis Kooperativy "Náhrada ztráty na výdělku po dobu PN " a postupujte podle toho, jak jsem vám napsala.
Děkuji, ještě se zeptám ztrátu na výdělku budu dávat zaměstnanci do mzdy, vyšlo mi náhrada mzdy 6682,- a vyplaceno za nemoc 2604,-. 6682-2604=4078,- je tedy ta ztáta na výdělku, z toho musím odečíst ještě daň?
To bych udělala v případě, že jsem jsi opravdu jistá správností výpočtů-ušlá mzda, bolestné, další náklady. Toto se provádí ve velkých organizacích s větším počtem PÚ. Ale paní má jediný a ještě si není moc jistá. Mimo jiné, ušlá mzda vychází do 5000, takže to bude sraženo srážkovou daní a nebude to vstupovat do RZD.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 11. 2010 0:16
Dobrý den, vím že to tady bylo několikrát asi vysvětlené ale úplně jsem se zamotala, můžete mi prosím někdo poradit? Zaměstnanec měl pracovní úraz DPN 13KD a 9pracovních (pracujeme 40h/týdně) Poradíte mi někdo jak spočítám ztrátu na výdělku? Je to můj první prac.úraz. Díky moc.