SVJ-odměna správci..

• 27. 11. 2010 9:52

Dobrý den, mám před sebou zápis ze schůze SVJ, na které bylo
    schváleno, aby pověřený vlastník zajišťoval správu domu včetně účetní agendy a současně mu byla stanovena měsíční odměna.

A) Žádná další smlouva mezi SVJ a vlastníkem již není. Měla jsem zato, že stanovenou částku společenství pověřenému vlastníku vyplatí a ten si ji zahrne jak do DaP, tak i k odvodům ZP...např. jako při mandátní smlouvě.

B) Prošla jsem si krapet internet a "chytré knížky" a došla jsem k závěru, že se pravděpodobně mýlím, ...SVJ by mělo vyplatit odměnu již "čistou" po odvodu ZP a zdanění.

Mám v tom teď pěkný guláš, můžete mi prosím někdo poradit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2010 0:46

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Re: SVJ-odměna PV
      Mýlíte se určitě. :-))

Pověřený vlastník/výbor SVJ je statutární orgán a odměnu mu vyplácíte sníženou o daň z příjmů a zdravotní daň.

Žádná smlouva mezi PV/výborem a SVJ být nemusí, stačí rozhodnutí shromáždění o výši odměny.

Hezký den!

• 7. 4. 2011 12:48

N (neregistrovaný)

Re: SVJ-odměna PV
      Dobrý den, pane PAvle, moc bych Vás poprosila o radu. Můj taťka mě nyní poprosil, zda bych mu něco neověřila. Je předseda představenstva bytového družstva. Za vykonávání činnosti má dohodnutou odměnu statutárnímu orgánu 1999 Kč měsíčně. Tato výše je zakotvena ve stanovách družstva. Z této částky se mu
      strhává pouze daň. Je to takto správně, posuzuje se teno výkon jako zaměstnání malého rozsahu-tedy bez odvodů soc a zdr.? Dále mi sdělil, že mu někdo říkal, že by se z těchto odměn měla do budoucna strhávat i soc. a zdr. Mc děkuji za případné rady

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).