Výpověď daná zaměstnancem (vážné důvody)

• (neregistrovaný)

29. 11. 2010 9:48

Dobrý den,
    děkuji za radu ohledně tohoto tématu páje, či pájovi :-), ještě bych ráda dotaz doplnila. Chci dát aktuálně výpověď ze strany zaměstnance, do zaměstnání dojíždím daleko a časově je tato práce náročná, vzhledem k povaze zaměstnání mého partnera a také vzhledem k tomu, že děti navštěvují předškolní a školní zařízení (je třeba se jim věnovat, na což nezbývá čas). Dalším důvodem je i důvod tzv. účetní etický kodex (firma neplatí odvody za zaměstnance, řešíme závazky společnosti, které jsou neřešitelné).

Nevím, zda bych v případě, že podám výpověď a nenajdu okamžitě nové zaměstnání, mohla i přes novelu zákona (snížení výše podpory) žádat o standardní výši podpory (z vážných důvodů dle Zákona o zam. 435/2004 Sb. v § 5, odst. c)? V tom případě mám toto uvést již do výpovědi, nebo toto řešit až následně s ÚP a jakou mám dle Vašeho názoru šanci uspět ? Děkuji :-).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2010 10:11

pája

Re: výpověď daná zaměstnancem (vážné dův
      podle mého názoru jde o bod č. 3. písm. c) § 5, uveďte to přesně dle zák. do výpovědi, s tím pak budete argumentovat na ÚP. Šance na úspěch?- pokud jeden nenatrazí na b.ce, tak je vždy.

• 29. 11. 2010 10:35

Jitule (neregistrovaný)

No právě, v tom taky vidím "kámen úrazu". Je to sprsklý zákon o zaměstnanosti a zákoník práce (úplně jiné důvody pro ukončení PP naprosto odlišné podle ZP) a už vidím ty úředníky na ÚP, jak na to koukají... Než aby si přidělali starosti, dají sníženou sazbu a hotovo... Jen mě tak napadlo, při skončení PP na dobu určitou by měla být podpora poskytována v normální výši..., pokud se zaměstnanec a zaměstnavatel dohodnou na změně PP na DU.... to by mělo zákonné úpravě vyhovovat, ne?

• 29. 11. 2010 10:42

Jarka M. (neregistrovaný)

Děkuji, ovšem ty etické důvody bych asi neuváděla, i když popravdě jsou to právě hlavně ony, proč chci odejít. Co myslíte? Hlavně mám obavy, aby mne pak zaměstnavatel nedělal kvůli tomu z práce peklo, než doběhne výpovědní lhůta, chápete ..
      Už takhle mám obavy, že mi je bude dělat i bez toho ..
      Ještě uvádím, že zaměstnavatel mi umožňuje pružnou prac.dobu a tak nevím, jestli tento bod č. 3 písm. c) uspěje.
      Přeji pěkný den a díky za odpovědi, jste moc laskává, či laskavý ..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).