Re: Nemovitost-zůstatková cena - MOC PRO
U vkladu musíte respektovat daňovou zůstatkovou cenu vkladatele (častý zdroj chyb a doměrků).
Pro účely účetnictví vycházíte z účetního ocenění majetku nabytého vkladem, pro účely daní pokračujete v odpisování, resp. uplatnění daňové zůstatkové ceny.
Re: Nemovitost-zůstatková cena - MOC PRO
Řádek 50 se používá pro odpisy, zde to bude nejspíš řádek 40
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2010 10:19
Prosím o radu. Jsme s.r.o. a v roce 2004 si společník převedl bezúplatně, formou navýšení základního kapitálu nemovitost ze svého podnikání - fyzická osoba. U s.r.o. se začalo pokračovat v odepisování hmotného majetku jak u FO. Takže v účetnictví se vykazovaly odpisy účetní a daňové. Nyní nemovitost prodáváme a já mám zůstatkovou cenu účetní Kč 1.064.825,60, ale daňovou mám 615.552,-. Mohu tedy opravdu do nákladů daňových dát pouze 615.552,-? Rozdílná část jsou odpisy odepsané u fyzické osoby a rozdíl mezi vstupní cenou u FO a s.r.o. FO měla vstupní cenu nemovitosti o Kč 100.000,- nižsí než s.r.o. Moc děkuji.