Krácení stravného

• (neregistrovaný)

29. 11. 2010 12:30

Dobrý den,už jsem se tu jednou ptala na krácení stravného,ale teď si tak pročítám tady historii a zarazila jsem se.Ptala jsem se na to,že pokud zaměstnavatel nechce zaměstnanci krátit stravné o poskytnutou stravu,tak jste mi tu odpověděli,že mu může vyplatit stravné nekrácené.Ale tady jsem narazila teď na to,že pokud nám přijde faktura za stravu,kterou si dáme do výdajů,tak stravné pokrátit musíme,protože by jsme to měli ve výdajích 2x(1x za fakturu a 1x ve stravném).Do své předchozí otázky jsem ale neuvedla,že nám za stravu faktura přišla.Tak se znova ptám,mohu i přesto,že máme v nákladech fakturu za stravu poskytnout zaměstanaci nekrácené stravné,zaměstnavatel ho krátit nechce.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2010 21:01

Máca (neregistrovaný)

Re: krácení stravného
      Dobrý den, mám tentýž případ, kdy nechceme krátit stravné, můžeme si tedy dát do Ná i stravné z faktury a nebo to musí jít na repre?

• 2. 12. 2010 10:16

Denisa M. (neregistrovaný)

Znovu se přidávám k debatě - dle "porady" s daň.poradcem jde o uznatelný náklad, byť 2x v nákladech, tím, že poskytnete zam-cům stravné, dojde k tomu, že firma může, ale nemusí krátit....takže nekraťme....tož tak...:-)

• 2. 12. 2010 11:04

jája (neregistrovaný)

Takže je to tedy v pořádku,že máme v nákladech fakturu a nekrácené stravné.Děkuji za odpověď :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).