Kurz. rozdíl-prof.fa.-sklad příjemka

• (neregistrovaný)

29. 11. 2010 13:14

Dobrý den,
    pomůže mi někdo rozplést?
    Nakoupili jsme zboží z Německa a potřebuji vyřešit kurz. rozdíl a naskladnění ....v jakých cenách?
    1/ proforma faktura z Německa cena zboží 97,41 Eur proforma fa. vyst. 11.11.2010
    2/ platbu jsme provedli na poště - pošta měla ten den stanovený kurz, který neodpovídá ČNB a poplatek za provedení transakce 100,- Kč a pro větší motanec doporučila paní na poště zaplatit o 3 eura více (nevím proč,nebyla jsem u toho) než fakturoval dodavatel.
    to zn. platba prof.fa. 15.11.2010 100,41 Eur (v CZ 2522,- kurz 25,11) + poplatek 100,- kč
    celkem vydáno z pokladny 2622,- na platbu fa.
    3/ zboží naskladním za jaké pořizovací (nákupní ceny)? přišlo 26.11.2010

4/ faktura - daňový doklad - kurz den přijetí faktury?

Možná to příliš komplikuji, ale dočetla jsem se zde v diskuzích, že zboží naskladnit kurzem v den dodání zboží, což mi moc nesedí, logika mi velí naskladnit kurzem v den úhrady prof. faktury.
    Může mi toto někdo shrnout?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2010 13:24

v.e.n.d.y.

Re: Kurz. rozdíl-prof.fa.-sklad příjemka
      Proforma faktura je jen způsob zaplacení zboží. Daňový doklad musíte ocenit kurzem v den doplnění a spočítat reverse charge DPH + a -... a za tuto cenu i přijmout na sklad. Podle mě i 100,-Kč poplatek souvisí s pořízením zboží a musí vstoupit do pořizovací ceny. Na 3,-EUR nemáte doklad a proto to bude nedaňový náklad.
      Mezi oceněním daňového dokladu a platbou zálohy vznikne kurzový rozdíl, který půjde ale do nákladů či výnosů (563 nebo 663 proti 321)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).