Re: Zdanění podílů
Děkuji paní LeoX, o mateřskou společnost se nejedná. A nevíte prosím, jak s výplatou v EURech? /jak jsem doplňovala dotaz/
děkuji
Pokud se dohodnou, určitě je výplata v jiné měně možná. Záleží jen na kurzu přepočtu na cizí měnu (kurz ČNB, je otázkou, zda k datu rozhodnutí VH o výplatě podílu na zisku, či k datu výplaty - to jen tak narychlo uvažuji, závěr nedělám - i když bych intuitivně preferovala přepočet k datu rozhodnutí VH). Jakékoliv rozdíly už by představovaly kurzové rozdíly.
Valná hromada rozhodla o rozdělení zisku v červnu v Kč. Protože k výplatě nedošlo do 3 měsíců, předepsali jsme daň v září a v říjnu odvedli - vše v Kč. Akorát výplata proběhla v listopadu a v EUR,protože nebyly peníze na Kč účtě. Proto jsem přepočetla kurzem ke dni výplaty a právě mi tam vyšel rozdíl oněch zhruba 200 Kč. Tak nevím,jestli to tak může být a ten rozdíl je kurz.rozdíl.
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2010 15:04
Jsme a.s., vyplácíme podíly na zisku fyzickým osobám i jedné s.r.o.
Podíly zdaňujeme srážkovovou daní 15%. Tuto daň účtujeme na 342 i u fyzických osob i u s.r.o.? Nebo u s.r.o. někam jinam - odvedli jsme na účet s předčíslím 7712 - daň z příjmů právnických osob vybíraná srážkou podle zvlášní sazby. Je to tak dobře?
Děkuji