Vystavená faktura

• (neregistrovaný)

29. 11. 2010 19:42

Dobrý den, prosím moc o radu. Vystavila jsem fakturu na, které jsem uvedla text: Zboží dle dodacího listu a částku celkem. Dodací list je přiložen u faktury. Kolega mi to nyní napadl, že to takhle nemůže být, že to musím přepsat do faktury. Že to neodpovídá účetnictví. Prosím o radu, zda stačí tak jak jsem to napsala nebo musí faktura obsahovat položky z dodacího listu. Děkuji Zdenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 29. 11. 2010 21:38

zuzanka.f (neregistrovaný)

Re: Vystavená faktura
      Já bych o opravila určitě a to podle §11 zákona o účetnictví (viz. Níže). Je nejdůležitější bod b) a bod c) který máte na dodáku, ale asi ne na fa (o jaké zboží se jedná,částka za kus, počet kusu a cena celkem).Pozor pokud jste pláce DPH, vyčíslete i základ a daň.Účetní doklady jsou průkazné účetní záznamy, které musí obsahovat
      a) označení účetního dokladu,
      b) obsah účetního případu a jeho účastníky,
      c) peněžní částku nebo informaci o ceně za měrnou jednotku a vyjádření množství,
      d) okamžik vyhotovení účetního dokladu,
      e) okamžik uskutečnění účetního případu, není-li shodný s okamžikem podle písmene d),
      f) podpisový záznam podle § 33a odst. 4 osoby odpovědné za účetní případ a podpisový záznam osoby odpovědné za jeho zaúčtování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).