Re: nárok na nemocenskou z VPP
Ano ? A můžete mi , prosím, uvést příslušný §, který "vedlejší pracovní poměr" upravuje ? Asi mi něco nového uniklo.
Nemocenské dávky a jejich nárok upravuje zákon o nemocenském pojištění. Souběh upravuje § 14 tohoto zákona:
V případě souběhu pojištění se podmínky pro vznik nároku na dávku posuzují v každém pojištění samostatně. Je-li nárok na tutéž dávku, s výjimkou vyrovnávacího příspěvku v těhotenství a mateřství, současně z více pojištění, náleží dávka ze všech pojištění jen jednou.
A pokud jde o vámi zdůrazňované slovo vedlejší, je to výraz používaný neodborníky (někdy i odborníky) pro další pracovní poměr. Tak že jsem odpovídala na dotaz, zda je nárok na nemocenské dávky při souběhu pracovních poměrů, jak by se ptal člověk profesí účetní a na vedlejší pracovní poměr, jak se ptá laik.
Nevěřím tomu, že ve smlouvě je uvedeno slovo "vedlejší", tazatel prostě jenom použil to slovo místo toho, aby psal, že má ještě jiný pracovní poměr. Když byste odpověděla hned to co jste uvedla později a zároveň odpověděla na dotaz, vaše snaha by byla jistě oceněna. Peskovat za laicky položený dotaz a přitom neodpovědět, i to o něčem svědčí.
abychom se nedivili - některé dotazy zde uvedené, nasvědčují tomu, že novela Zák. práce se k nim ještě nedostala (myslím tím lidi, kteří mají Zák. práce v popisu práce)
pokud to byl dotaz od laika, pak to beru, pokud od odborníka, pak má používat názvy, které jsou správné
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2010 22:12
Prosím o radu, zda mám nárok na nemocenské dávky z vedlejšího pracovního poměru?