Re: Insolvence + běžné výživné
Tři tečky, děkuji Vám :)
A zkusím se zeptat dále: exekuci budu strhávat a zadržovat, když mi poslali papír. Výživné však budu zatím dále posílat já... na internetu jsem navíc zjistila, že soud zatím nevyhověl návrhu na oddlužení, protože neobsahoval nějaké náležitosti. A jaká je praxe, když soud schválí oddlužení - výživné posílá insolvenční správce a nebo plátce mzdy? A pokud by výživné posílal správce, tak dostane matka celé určené výživné a nebo je kráceno?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2010 8:17
Dobrý den,
mám nového zaměstnance, u kterého je zahájeno insolvenční řízení. Má jednu nepřednostní exekuci s nabytím právní moci + soudem určené běžné výživné na 2 děti ve výši celkem 4.800,- Kč - je rozvedený. K exekuci nám přišlo oznámení, že máme deponovat a nezasílat na účet exekutora. Běžné výživné budu srážet a odesíílat. Až dostanu nějaké vyrozumění o oddlužení, tak mu budu srážet do životního minima, jako by platil přednostní exekuci. Chci se zeptat, z čeho budu uspokojovat běžné výživné. Předpokládám, že o výživné ponížím celkovou částku na uspokojení pohledávek, která mi zůstane po odečtení životního minima, které se bude v jeho případě počítat pouze na něho - děti, na které platí alimenty, mu do vyživovaných osob nezahrnu - takže jeho ŽM bude 7.723,- Kč.
Za všechny rady a pohledy na věc děkuji. Pročítala jsem různě na internetu a názory se různí.... takže pokud s tímto máte někdo osobní zkušenost (z pohledu plátce mzdy), tak děkuji za reakci.