Re: docházka a čtvrthodinky
No spíše pracují podle toho jak stíhají svoji práci - jedná se o opravy strojů...
Je pravda, že příchod nerovná se práce, ale sledovat zda mají 10 - 20 minut pauzu na kafe není v mých silách - ani bych to teda nedělala....
Jen jsem chtěla vědět jak to funguje jinde....
A proč byste to měla sledovat ? To není vaše práce. Vy máte stanovenou pracovní dobu a tu platíte, dodržování využívání pracovní doby je věcí jejich nadřízeného. Jestliže jste ovšem schopná pracovníkům platit dobu před nebo po stanovené pracovní době, tak byste se taky mohla dočkat toho, že vám to zaměstnavatel dá k náhradě, protože každá doba NAD stanovenou pracovní dobu, musí být zaměstnavatelem nařízena. To , že si pracovníci vykazují dobu od příjezdu autobusu, to nic neznamená.
Souhlasím...co dělají před a po určené pracovní době mě nezajímá a na to, aby pracovali od 6.00 do 14:30 a dodržovali polední pauzu mají svého nadřízeného....ten je zodpovědný za to, že se mu zaměstnanci necourají do kantýny, nekouří, nevaří kafe a podobně....ale že pracují. A platím prostě 8 hodin....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2010 13:59
Když mi píšou zamci docházku od 6:50 do 15:35 (s přestávkou na oběd 0,5 hod)
počítám jim odpracováno 8,25 hod ?
Platíte i ty čtvrthodinky????
Já je platím, ale už mi z těch jejich pětiminutovek jde hlava kolem...
10 minut už jim snad platit nemusím, co??? Nebo to opravdu musím sčítat?