Re: Prosím mzdové účetní
>>>>>Dobrý den, prosím vysvětle mi někdo, jakým způsobem
>>>>>se
>>>>>mi bude počítat dovolené, jestliže budu dělat na 15
>>>>>hodin týdně a to v pondělí 4 hodiny a ve středu 11
>>>>>hodin? Děkuji
>>>>
>>>>Budete mít za rok 8 dnů dovolené, vezmete-li si ji v
>>>>pondělí, dostanete zaplacené 4 hodiny, vezmete-li si
>>>>celý týden, dostanete náhradu za 15 hodin (2 dny).
>>>
>>>A když si bude brát dovolené pouze ve středy, tak
>>>bude
>>>mít vždy zaplyceno 11 hodin za den ?
>>Ano, ale dovolenou nařizuje zaměstnavatel.
>
>pokud máte sjednaný PP, pak nárok na dovolenou máte,
>pokud máte DoPČ nebo DoPP, pak ze zákona nárok na D
>není
pokud máte sjednanou pracovní dobu na 15hod.týdně, pak není důležité, že v pondělí pracujete 4 hod a ve středu 11. Dovolená se počítá z běžného počtu nárokových hodin zaměstnavatele. tj.např. z 20 dnů, ale na každý z těch 20hodin máte nárok proplacení jen 3 hod. (15hod/5dny).taže počet vybraných hodin musí sedět na počet hodin kolik byste měla odpracovat. Pokud si vezmete volno v pondělí i ve středu ubude vám 5 dnů dovolené.
Nárok na dovolenou se přepočítává takto: počet plánovaných směn v roce x počet týdnů dovolené : 52,14 (průměrný počet týdnů v roce). Vyjde roční nárok dnů dovolené - takže ne 20, ale třeba 11. Dovolenou si zaměstnanec vybírá jen ve dnech, kdy měl plánovanou směnu a tento den dovolené je mu zaplacen tolika hodinami, kolik měla činit směna. Takže když máte mít směnu v ponděli 4 h a ve středu 11 h a budete celý týden doma, z nároku Vám ubudou 2 dny a dostanete zaplaceno za pondělí 4 h a za středu 11 h. Když budete na dovolené jen v pondělí, ubude Vám 1 den a dostanete zaplaceno 4 h.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2010 19:50
Dobrý den, prosím vysvětle mi někdo, jakým způsobem se mi bude počítat dovolené, jestliže budu dělat na 15 hodin týdně a to v pondělí 4 hodiny a ve středu 11 hodin? Děkuji