Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
30. 10. 2011 17:25
dobrý večer.
mám business plan na revitalizaci staré zemědělské farmy na španělském venkově v turisticky velice atraktívní oblasti, na rurální ekohotel s hipoturistickým centrem a smíšenou akoagrofarmou. v česku pro toto patrně nejsou zatím vhodné podmínky vzhledem k současné politice ministerstva zemědělství ve vztahu k menším farmářům a přebujelé byrokracii. jelikož žiji více jak 2 dekády ve španělsku, rozhodl jsem se pro revitalizaci některé z opuštěných zem. farem v oblasti www.maestrazgo.org nebo www.matarranya.org ( aragónské toskánsko ). také já jsem názoru, že v česku je již asi přehotelováno. skoro každá farma nabízí již ubytování a vyjížďky na koni. ve španělsku je ale ještě mnoho oblastí, kde konkurence není tak vysoká. lze na nákup farmy pro účely zřízení ekohotelu s hipoturistickým centrem, získat nějakou dotaci z evropského fondu pro regionální rozvoj - ERDF, evropského zemědělského podpůrného a záručního fondu - EAGGF, či programu zemědělského fondu pro rozvoj venkova - EAFRD ? ve španělsku bych mohl dostat výhodnou půjčku na nákup usedlosti v programu tzv. 1. instalace mladého zemědělce, až do výše 90 % z její ceny s výhodným odkladem splátek o 3 roky, avšak kdyby mi bylo méně než 40 let ( což já nesplňuji ), což je myslím, podmínka velice disriminační ! z fondu LEADER zase pak mohu čerpat na revitalizaci do výše 35 % z celkových nákladů. nemohu se však dopídit, zda je možno také dostat nějakou půjčku na nákup nemovitosti k zřízení rurálního ekoagrohotelu. všude s píše, že to či ono bylo postaveno či zrehabilitováno z toho kteráho fondu, ale mi nejsou schopni na úřadech poradit. přitom se jedná o znevýhodněné oblasti, potýkajících se s úbytkem a stárnutím tvrvale žijícího obyvatelstva. přitom oblasti mají veliký turistický potenciál a ročně navštíví např. komarku matarranya 900 km2 - 8 000 obyvatel ( aragónské toskánsko ) cca 200 000 turistů. v bance se vám vysmějou a soukromý investor chce peníze co nejrychleji otočit a málokterý by souhlasil s 3.letým odkladem splátek. jedinou možnost vidím v spolupráci se solidním tichým společníkem. kde ho však vzít ? toť otázka...