Re: Návštěva lékaře
Dala jsem do vyhledávače a je to síť prodejen s brýlemi, slunečními brýlemi, čočkani...
Nejde o zdravotnické zařízení.
Prosím vás, myslím, že to moc komplikujete. Já bych provedla kontrolu, zda zhruba v uplynulých 3 měsících nebyl u jiného očního lékaře a pokud ne, klidně bych propustku uznala. Ono také záleží na tom, jak často a jak dlouho pracovník k lékařům chodí. U nás jsou taky spojené oční ordinace přímo s prodejnami brýlí, takže až takový problém bych v tom neviděla.
Dobře - ale upřímně, není to jedno ? Pokud zaměstnanec brýle potřebuje, proč by měl hledat lékaře, který odpovídá podmínkám NV 590, když to může vyřídit naráz. Přišlo by mi to docela jako diskriminace jestli toho lékaře uznám a toho ne. U nás vždycky hodnotíme četnost návštěv lékařů a vůbec celkový postoj zaměstnanců.
Přesně tak, připadá mi nesmyslné, řešit to u někoho, kdo někam jde jednou za rok, na druhou stranu tito lékaři obvykle bývají dostupní po celou otevírací dobu, která může být o víkendech či večer, takže pokud jde o chronického "návštěvníka" lékařů a firma vyloženě jemu nechce toto uznat, dá se polemizovat, zda opravdu nešlo vyšetření absolvovat mimo pracovní dobu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2010 8:28
Dobrý den.
Uznali byste zaměstnanci propustku od lékaře, na které je toto razítko:
Eifeel optic a.s.
MUDr. xy
odborný oční lékař
Praha 6
Podle mne toto není zdravotnické zařízení, takže bych neuznala, ale možná se mýlím?
Děkuji za odpovědi.
Karla