Re: zápočty - prosím v.e.n.d.y.
Měla byste mít v Knize pohledávek skutečně dodané a vyfakturované obilí (a odvést z něj DPH) a pak z těchto pohledávek skutečně započítávat a dávat do příjmů jen hodnotu nakoupené nafty. Nafta jen nahrazuje formu zaplacení a v DE je její hodnota opravdu Vaším příjmem.
Re: zápočty - prosím v.e.n.d.y.
Asi byste měla fakturovat částečné dodávky, které se Vám shodují s částkami na nákup nafty (pokud je to možné). Když uděláte zápočet části faktury, tak v DE musíte dát do příjmu celou částku faktury, je proto lepší mít víc faktur v menších částkách, kdybyste si naftu za jejich hodnotu nestačili vybrat do konce roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2010 9:32
Děkuji za odpověď. Já zápočty v DE účtuji tak, že do příjmu dávám pouze částku ve výši nákupu PHM a do výdajů v podstatě stejnou částku (vždy vše bez DPH). Nevím, jestli je to dobře, ale zdá se mi správné, když mi Agrovýkup v červenci nezaplatí, proč bych měla účtovat do příjmu celou hodnotu prodávaného obilí. V roce 2010 do příjmu zaúčtuji tolik, kolik mě ji vrátí v naftě. Je to správné. Děkuji za odpověď.