Kdy se vyplatí založit deviz.účet?

• (neregistrovaný)

1. 12. 2010 10:28

Prosím o radu! Budeme v příštím roce fakturovat v cizí měně a současně nakupovat zboží ze zahraničí. Nebudou to nějaké převratné dodávky. Vyplatí se mi tedy založit deviz.účet nebo mám nechat stavající v CZk a platby tedy konvertovat.
    Děkuji moc za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 12. 2010 11:12

M. (neregistrovaný)

Re: kdy se vyplatí založit deviz.účet?
      Asi nedokáži říci jestli založit nebo ne, ale konverze se řídí kurzem té určité banky a není ten kurz moc výhodný, lépe to vypadá, když sama obchodujete cizí měnu, devizový účet je samozřejmě dle četnosti plateb poněkud dražší než korunový. My ho používáme,ale vyrábíme výhradně pro vývoz a za rok obchodujeme tak 1,5 mil.€.

• 1. 12. 2010 11:49

Lenka F. (neregistrovaný)

Devizový účet není moc výhodný u českých bank, mají vysoké poplatky za každou operaci. I tak je ale při pravidelnějším obchodování lepší než úhrady na účet vedený v Kč, poplatky si banka naúčtuje stejné a neovlivníte kurz. Poptejte se v několika bankách na podmínky a poplatky, třeba i nějakou cizí se zastoupením u nás. Nám se zatím osvědčila společnost CITFIN, poplatky má nízké, kurzy cca o 50 hal. lepší než Česká spořitelna.

• 1. 12. 2010 11:36

afa (neregistrovaný)

zkontaktujte nějakou devizovou společnost. Mám dobré zkušenosti s www.citco.cz i s www.deviza.cz

• 3. 12. 2010 15:44

MirkaP. (neregistrovaný)

podívejte se podmínky vedení účtu u Fio banky a zjistíte, že vždy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).