Re: Výpověď dle § 49 a §52/1c
pokud skončíte 22.12.2010, potom budete mít nárok na celoroční nárok dovolené jen na 11/12, takže to těch 6 dnů nebude (ty máte spočítané pravděpodobně, kdyby Vám končil PP až 31.12.)
pokud D nestačíte vybrat do konce PP, bude Vám v poslední mzdě vyplacena
ze zákona je nárok na odstupné ve výši nejméně ve výši 3nás. průměrného výdělku, takže Vám dávají 4násobek, tedy je to víc než musí dát (je to v pořádku)
pokud přistoupíte na dohodu, pak trvejte, aby byl uvedený důvod (s nárokem na odstupné)
pokud skončíte toho 22.12., doporučuji Vám, abyste se zašel ještě letos zaregistrovat na ÚP, pokud nemáte sehnanou jinou práci - podpora by měla být vypočítána podle letošních pravidel (vyšší)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2010 18:32
Dobrý den,
dostal jsem výpověď pro nadbytečnost. Dostal jsem dohodu, kde zaměstnavatel uvedl, že můj pracovní poměr končí 22.12.2010, kdy končí jeho výroba v tomto roce. Dle výplatní pásky mám uvedeno 6 dnů dovolené, chci se zeptat kolik mohu vybrat dní a zda je nějaký nárok na volno ze zákona na hledání místa. Samozřejmě, že doba kdy končí můj pracovní poměr je dle zákona nesprávná, ale provedlo se to dohodu, dostal jsem nabídku 4 násobku průměrné mzdy na odstupné, ale ostatním ,kterým končí také pracovní poměr mají 3 násobek a končí 31.12.2010 a nebo až 30.1.2011, měl jsem žádat více, nebo je to ze strany zaměstnavatele správně.
Prosím o radu a děkuji za odpověď
Honza