Re: dovolená po MD a svátek
to je ale nesmysl, takto počítat nárok na D
byla zaměstnankyní celý rok, ale protože od 3.10. do 31.12. je na MD (počítá se jako odprac. doba a je to více než 60 PD, takže musíte spočítat zameškané prac. dny za RD a nemoc a musíte celoroční nárok pokrátit - za 100PD a každých 21 PD vždy o 1/12 celor. nároku)
jen pozn.: To, že pobírala RP vás nezajímá, vy musíte sledovat, zda měla rodič. dovolenou nebo, pokud pobírala RP ve 4. r. dítěte, co měla sjednáno, zda neplac. volno nebo neoml. absenci (podle toho by mohla být rozdílná výše v PPM)
Když si představím, že takoví "odborníci" jsou asi i v jiných profesích, tak mi do smíchu teda opravdu není. Přitom zrovna výpočet nároku na dovolenou nepatří k žádným nepochopitelným a různě vykládatelným ustanovením zákoníku práce. Chudáci zaměstnanci.
Neodpracovala nic, konzultovala jsem vše s OSSZ a šli jsme zpět až do roku, ve kterém měla příjem za celý měsíc. Paní je permanentně na mateřské a následně na rodičovské dovolené už od roku 2001.
Co se týče svátku, vím, že pokud připadne dovolená na den, kdy je státní svátek, dovolená se v tento den nečerpá. Logicky by měla za 4/2011 dostat zaplaceno 9 dní dovolené a 1 den náhrada za svátek, protože neplacené volno z titulu rodičovské dovolené bude poskytnuto až po čerpání řádné dovolené.
Jen jsem se chtěla ujistit, nerada bych někoho ošidila. Díky všem za pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 12. 2010 8:53
Dobrý den,
zaměstnankyně je na MD od 3.10.2010 do 16.4.2011.
Požádala o čerpání dovolené po skončení MD.
Vypočtený nárok za 2010 je 6 dní, za 2011 25 dní. (Zaměstnavatel u nás dává za každé 2 roky ve firmě 1 den dovolené navíc, max.25 dní, paní pracuje od roku 1999)
Jde mi teď o čerpání dovolené, v pondělí 25.4.2011 je svátek, dovolená v tento den se nedává, ale má nárok na náhradu svátku?
Děkuji za pomoc.