Re: exekuce - pořadí
>Dobrý den,
>
>prosím Vás o radu, jaké je pořadí exekucí. Zaměstnanec
>má tři exekuce, všechny nepřednostní. Mám postupovat
>tak, že mám srážet na exekuci došlou nejdříve a na ty
>dvě exekuce neposílat nic? Tu první musím doplatit
>nejdříve celou vč. příslušenství nebo jen pohledávku a
>pokračovat další exekucí - pohledávkou? A příslušenství
>srážet až po splacení pohledávek všech exekucí, aby
>nenarůstaly úroky?
>Děkuji Vám za ochotu
>Hanka
Pokud mají všechny stejnou důležitost (jsou nepřednostní), srážíte podle pořadí, v jakém přišly. Nejdříve splatíte úplně celou (tzn. vč. úroků a nákladů..)tu první,pak teprve ty další. To,že na jiných narůstají úroky, neřešte, to není vaše starost, ale starost toho,čí ta exekuce je
>
Re: exekuce - pořadí-prosim take o radu
Prosim take o radu. Dnes mi v jeden den prisly dve exekuce na jednoho zamestnance. Jedna prednostni, druha neprednostni. Bude to tak, ze prednostni budu srazet z 2. tretiny a napul s tou neprednostni z 1. tretiny? S timhle jsem se jeste nesetkala, tak se chci ujistit o tom, jak spravne postupovat. Dekuji moc za odpoved.
Re: exekuce - pořadí-prosim take o radu
Pro předností budete srážet 2. třetinu plus případně částku, která je nad 7723. Z 1. třetiny budete srážet pro přednostní i nepřednostní - ne napůl, ale poměrně vzhledem k výši pohledávek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2010 8:48
Dobrý den,
prosím Vás o radu, jaké je pořadí exekucí. Zaměstnanec má tři exekuce, všechny nepřednostní. Mám postupovat tak, že mám srážet na exekuci došlou nejdříve a na ty dvě exekuce neposílat nic? Tu první musím doplatit nejdříve celou vč. příslušenství nebo jen pohledávku a pokračovat další exekucí - pohledávkou? A příslušenství srážet až po splacení pohledávek všech exekucí, aby nenarůstaly úroky?
Děkuji Vám za ochotu
Hanka