Re: DPH od 1.1.2011 - obdržení dokladu
Nejste první, koho to napadlo.
ALE !!!
U služeb je DUZP dnem uskutečnění, nebo vystavení dokladu, podle toho který je dříve.
U zboží lze vystavit dříve, jenže pak musíte ohlídat skutečné datum DUZP pro uplatnění.
Přiznání za prosinec se pojede dle přechoďáku ještě postaru, jen kdyby jste chtěl uplatnit faktury s DUZP 12/2010 v přiznání roku 2011 musíte mít v ruce doklad.
Re: DPH od 1.1.2011 - obdržení dokladu
http://www.psp.cz/sqw/tisky.sqw?STR=3&O=6&PT=U&N=3&F=H&D=1,2,3,16&RA=20&stz=1
129/0 Novela z. o dani z přidané hodnoty - EU Vládní návrh zákona 2. čtení - obecná rozprava, navržen na pořad 9. schůze (od 7. 12. 2010)
Vypadá to, že i když bude faktura vystavena 31.1.2011 a odběratel ji obdrží 1.2.2011, tak odběratel bude moci provést odpočet DPH až v 02/2011.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2010 10:17
Na školení k DPH nám lektorka říkala,že od nového roku nemůžu uplatnit nárok na odpočet, pokud ke konci zdaňovacíího období nebudu mít fyzicky v ruce daňový doklad...dle zákona o DPH má plátce povinnost vystavit DD do 15 dnů od DUZP...znamená to, že ke konci měsíce mi bude chybět spousta faktur, takže si nebudu moct uplatnit DPH z těchto faktur...my běžně používáme pro DPH např. za leden faktury s DUZP lednovým, ale obdržené až v únoru a zaúčtované až v únoru, pokud je mám fyzicky do dne podání přiznání (25.)...můžu si pomoct tak, že se budou vystavovat doklady už např. 20.1 s DUZP 31.1., abych měl šanci fyzicky obdržet daný doklad do konce měsíce ? Kdysi byla v zákoně větička, že doklad vystavený před DUZP není daňovým dokladem, to už neplatí, takže je možno si pomoci dřívějším vystavovaním DD, než je DUZP, tak jak jsem nastínil ?