Průměrný výdělek

• (neregistrovaný)

3. 12. 2010 10:52

Dobrý den, prosím o radu. Nejsem natolik zkušená mzdovka, abych si byla jista správným postupem. Zaměstnankyně se vrátila po RD hned první den dostala výpověď s tím, že bude doma a budeme ji platit do konce výpovědní lhůty(sepsal nám to právník-org. změna). Její průměrný výdělek před mateřskou jí byl vyplacen v měsíci září, v měsíci říjnu mi systém vygeneroval, že má průměrný hodinový hrubý výdělek o 30 Kč/hodinu nižší než v září. Ona se dožaduje toho, aby měla průměrný výdělek na stejné výši jako v září, bude se jí z toho samozřejmě počítat i odstupné. Má mít za říjen a listopad stejně jako v září? Září měla placené celé - 21+1 den. Moc děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2010 11:07

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Průměrný výdělek
      Nemůžete počítat výdělek před rodičovskou či mateřskou. Musíte použít tzv.pravděpodobný.(závazný postup je v ZP )

• 3. 12. 2010 12:29

Ilonka2 (neregistrovaný)

Ok, když tedy vezmu pravděpodobný hodinový výdělek, bude ve všech měsících stejný? Mate mě ten rozdíl který mi vyhodil program. Podle mě by měla být jedna hodinová sazba ať je to září nebo říjen...

• 3. 12. 2010 13:20

JiřinaH. (neregistrovaný)

Pravděpodobný výdělek stanovíte,pokud není v rozhodném období alespoň 21 dnů odpracováno.Bude tedy stanovený jen v případě potřeby. Budete-li počítat průměrný výdělek ze září bude jiný než ze října proto,že každý měsíc má jiný počet hodin , pokud se jedná o měsíční mzdu. Hodinový bude stejný, pokud je odměňovaná hodinovou a ne měsíční mzdu.JInak v září může být průměrný výdělek jiný ( je za 2.čtvrtletí) než za říjen ( je za 3.čtvrtletí). Ale to není Váš případ. Vy jí spočítáte pravděpodobný, jak jsem Vám psala a ne ten , který chce ona.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).