Exekuce a nárokn a výplatu

• (neregistrovaný)

3. 12. 2010 11:17

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zaměstnavatel má na účtu velkou exekuci, na účtu jsou finanční prostředky, které tuto exekuci zatím nepokryjí, zaměstnavatel nám dluží již druhou výplatu, proto bych se chtěla zeptat, zda existuje nějaký zákon či předpis, kdy zaměstnanci mají první právo před exekucí či nikoliv.
    Děkuji.
    Karolína

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2010 11:42

... (neregistrovaný)

Re: Exekuce a nárokn a výplatu
      Ano, ale pouze jednou pro 1 výplatu, která následuje po nařízení exekuce - §304a odst.1 OSŘ.
      http://business.center.cz/business/pravo/zakony/osr/cast6h3.aspx

• 3. 12. 2010 12:03

karolína16 (neregistrovaný)

Takže na ostatní dlužné výplaty z minulých měsíců nemáme tudíž nárok....? Docela smutné zákony máme. :( Hlavně že dostane zaplaceno exekutor a to podle exekučního příkazu nehoráznou sumu. :(

• 3. 12. 2010 12:19

... (neregistrovaný)

A co byste poradila věřiteli, na kterého váš zam-tel kašle třeba celé roky? Vy se za určitých podmínek můžete časem domoci výplaty od Úřadu práce (zákon 118/2000 Sb.).

• 3. 12. 2010 12:49

karolína16 (neregistrovaný)

Já vím, samozřejmě věřitele chápu, že je to zřejmě již jediná cesta k domožení svých peněz, ale přijde mi nefér, že zaměstnanci, kteří o tom vlastně ani nevědí, přijdou také o své výplaty a vlastně jejich vina to není. Nechci se tady s nikým hádat, každá strana prostě na to má nárok, jak věřitel tak i zaměstnanci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).