Hlavní navigace

Vyplatí se založení vývařovny?

  • (neregistrovaný) 192.168.1.---

    31. 10. 2011 10:06

    dobrý den
    mohl by mi někdo poradit kdybych si pronajal kuchyň kde by se vařilo cca 70 obědu po 60 Kč jestli je to perspektivní vím kolik by byli tak zhruba náklady ale neznám náklady na energie

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 10. 2011 22:13

      Honza (neregistrovaný) 89.102.35.---

      Dobrý den, v tomto oboru se pohybuji už nějaký pátek....
      Za 60 Kč prodávat oběd je totální nesmysl!!
      Tohle se v zadnem pripade nemuze rentovat a z principu věci je to hloupost.
      Pokud by jste opravdu trval na te cena 60,- Kc v prodeji tak by jste musel dělat tisic obedu denne aby to melo vubec nejaky smysl.
      Cili rada je zvysit cenu na min. 80,- a delat alespon 200 jidel :) , pote to muze vychazet...

      Asi jsem nepotesil, ale je to realita
      Honza

    • 31. 10. 2011 23:38

      jezevec (neregistrovaný) 213.151.87.---

      tak samozřejmě pokud "neznáte náklady na energie" tak nemá smysl dělat kalkulaci - náklady na energie se liší až o násobky, v závislosti na technické vyspělosti zařízení budovy a vystrojení kuchyně.
      ovšem pro tržby 70*60 denně, pokud by se vám podařilo udržet provoz zcela beze ztrát, bez pohledávek, a s čistým ziskem 10% (více je v nízkonákladové gastronomii utopie) - vyděláte si za měsíc asi tak na základní mzdu. pokud teda budete dělat všechno sám.

    • 7. 11. 2011 10:26

      bez přezdívky

      Není problém si udělat jednoduchý model v excelu a jednotlivé varianty si namodelovat. Pokud máte zájem tak mě kontaktujte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).