Zápočtový list

• (neregistrovaný)

3. 12. 2010 15:59

Dobrý den.
    Mám podepsané rozvázání pracovního poměru dohodou k 10.12.2010.
    Tento den je pátek.Chtěla bych se jít přihlásit na pracovní úřad ihned v pondělí.Musí mi zaměstnavatel předat zápočtový list toho dne kdy mi končí pracovní poměr- tedy 10.12.2010, i když mzdová účetní není přímo v naší provozovně,ale asi 50 km daleko?
    Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2010 16:10

RenataH (neregistrovaný)

Re: zápočtový list
      Ano,zaměstnavatel je povinen vám při skončení PP předat zápočtový list. Ve vašem případě ale s tím bude asi problém, můžete se dohodnout, že vám ZL pošlou poštou. Na ÚP se v pondělí přihlásit můžete, oni vás zaevidují s tím, že ZL dodáte později (oni jsou zvyklí)

• 3. 12. 2010 16:11

yx (neregistrovaný)

A proč aby v tom měl být problém ? Dohodu o skončení musíte mít uzavřenou dopředu, takže účetní nebo personalista (kdo to má na starosti) musí mít zápočtový list připravený na 12.12. Nevidím v tom sebemenší problém .

• 3. 12. 2010 17:12

RenataH (neregistrovaný)

Mohu z vlastní zkušenosti říct, že mnoho zaměstnavatelů má problém vydat zaměstnanci zápočtový list v den skončení s odkazem na to, že mzdová není ve firmě, přestože jde např. o výpověď, tedy dvouměsíční výpovědní lhůtu. Ale to tazatel zjistí, zda s tím zaměstnavtel měl nebo neměl problém, to my asi těžko posoudíme. Třeba ho mít nebude,tím lépe.

• 3. 12. 2010 17:19

yx (neregistrovaný)

Jistě, ono to většinou souviselo s tím, že se kdysi na zápočtový list potvrzoval příjem. To ale nyní není, takže při troše vůle by zaměstnavatel neměl mít problém splnit svou zákonnou povinnost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).