Re: Mzdy - přepl. ročního zúčtování daní
Myslím,že máte špatně účtováno. Přeplatek daně, tedy to, co náleží zaměstnancům k vrácení, je pro Vás přeci závazek vůči zaměstnancům a pohledávka vůči státu, mělo být tedy účtováno 342/331...Pokud byste neměla žádnou jinou daň ze mzdy, vrátil by Vám FÚ přeplatek daně na účet a účtovala byste 221/342 a ve výplatě zaměstnancům byste účtovala 331/211. Pokud jste měla nějakou běžnou daň ze mzdy v 3/2009, měla jste odvést rozdíl mezi ní a přeplatkem z ročního zúčtování. Z Vašeho účtování se obávám, že máte přeplatek na FÚ ve výši dvojnásobku daně z ročního zúčtování, zkuste to zjistit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2010 20:46
Dobrý den, mám prosbu ohledně účtování - roční zúčtování daně ze mzdy. Chybu mám už z roku 2009, v březnu, kde byl přeplatek, tak jsem účtovala 331/342 a potom úhradu DzM stejnou částku jako předpis. Nejde mi KZ účtu 331. Co s případným rozdílem u mezd z roku 2009 ? Na Dal mám více, jakoby nevyplacenou mzdu.
Moc děkuji za odpověď