Re: Trvalé bydliště
Ve Vašem případě bych řekl, že každá rada drahá. Jste společnými členy byt.družstva a nájemci družst.bytu, jak to alespoň podle dotazu vypadá, takže byste měli jednat a konat společně a souhlasně, pokud se do toho manželce nechce, donutit rodiče a sourozence k odhlášení z trvalého pobytu, nemám představu, jak by je bylo možno k tomu donutit pouze z Vaší strany.
Obáváte se problémů naprosto oprávněně, v případě exekučního řízení pochopitelně zaklepe ihned u Vás a Vy budete pak případně muset bojovat o svůj majetek.
Myslím, že budete muset začít u manželky, přesvědčit ji, že chráníte sami sebe a svou rodinu, pak přesvědčit ty rodiče a sourozence a pokud by to nebylo průchodné, tak se obrátit na přísl. ob.úřad a podat návrh na úřední zrušení jejich trv.pobytu, což je ale dost komplikované.
Re: Trvalé bydliště
Dobrý den,
něco podobného jsem řešil. Ti lidé, kterým chcete zrušit trvalé bydliště, nemají na byt žádný právní nárok (podíl v družstvu máte pouze vy a manželka). Takže pokud na úřadě dokážete, že tam ty osoby již 3 měsíce nebydlí (např. vaším prohlášením a prohlášením sousedů) měl by jim úřad trvalé bydliště zrušit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 12. 2010 15:41
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat jak mohu postupovat v tomto případě.
Bydlíme s manželkou v družstevním bytě, kde jsme oba dva podílníci , každy 1/2 bytu, a na této adrese mají nahlášen trvalý pobyt ještě rodiče a sourozenci mé manželky, kteří zde již ,ale několik let vůbec nebydlí a podnikají někde úplně jinde.
Mám strach z různých návštěv ohledně dluhů apod., protože dnešní doba je taková.
Co mohu udělat, abych zrušil jejich trvalé bydliště, ještě podotýkám, že jsem já sám, manželce se do toho určitě nebude chtít jít se mnou.
Ale já se bojím ,aby tady jednou nezaklepali exekutoři nabo ještě v horším případě třeba rusky mluvící lidé !!!!
Děkuji za jakoukoliv radu.
Děkuji
Jiří