Zaměstnanec-odchod do důchodu

• (neregistrovaný)

5. 12. 2010 19:41

Dobrý večer, zaměstnanec nastupuje od 1.1.2011 na předčasný důchod,dám mu výpověď k 31.12.2010 a odhlásím z ZP a SP,mám ještě nějaké jiné povinnosti?
    A od 1.1.2011 si nemůže přivydělat? a když je společník firmy,tak podíl mu můžu vyplatit,to snad s důchodem nemá nic společného. Děkuji za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 12. 2010 9:15

vt (neregistrovaný)

Re: zaměstnanec-odchod do důchodu
      A proč byste mu dávala výpověď? To je snad jeho problém. A přivydělat si může v předčasném důchodě jen na DPP, pokud to od ledna nezmění.

• 6. 12. 2010 9:28

xy5

Pokud mu chcete dávat výpověď, tak to už nestihnete, aby skončil 31.12. (2 měs. výpověď). Jen by mě zajímalo, jaký byste použila § pro výpověď? Jako důvod - odchod do důchodu -neexistuje. Pokud chce od 1.1. pobírat předčasný důchod, tak je na něm, aby situaci řešil , protože výdělek (kromě DPP) + předč. SD, to nejde dohromady skloubit (buď bude dál pracovat, ale nebude pobírat předč. SD nebo ukončí PP na dohodu a bude pobírat předč. SD)

• 6. 12. 2010 10:13

markov (neregistrovaný)

Ten dotaz na mne působí stylem, že "společník firmy /zřejmě i nadřízený tazatelky/ si něco vymyslel" a ona má za úkol "nějak to papírově ošetřit". Takže asi hledá nejvhodnější řešení jak z toho ven.
      Jinak souhlas - pokud chce pán předčasný důchod, pak dohoda o skončení PP k 31.12.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).