Re: Jakou volbu rod. příspěvku byste zvo
Mám dojem, že celkové peníze rodičáku za 2 roky mají být ve stejné výši jako celkové peníze za 3 roky. Když si plánujete mít dítě za 2,5 roku po prvním, zvolila bych dvouletou variantu. Prostě bych si ty peníze pro jistotu vybrala dopředu. Na mateřské dávky byste nárok měla, pokud budete stále zaměstnaná, ty se neodvíjí od délky pobírání rodičovského příspěvku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2010 23:01
Dobrý večer všem
v současné době jsem na rodičovské dovolené od 1.12.2010. Pracovní poměr mám na dobu neurčitou, zaměstnavateli jsme oznámila,že chci čerpat rod. dovolenu do tří let věku dítěte. Nyní si mám zvolit na sociálce dělku vyplácení rod. příspěvku a v tom mám dilema
1. druhé dítě plánuje mezi druhým a třetím rokem našeho prvního dítěte
2. zvolili byste si vyplácení rod. příspvěku na 2 nebo na 3 roky? (výše mateřské mi umožní čerpání na 2 roky)
3. pokud bych si zvolila na 2 roky a pak byla ten třetí roky jakoby zadarma a pak třeba v době, kdy budou prvnímu dítěti 2,5 roku porodila druhé dítě z čeho by se mi počítala mateřská? A měla bych na mateřskou vůbec nárok, když bych nepobírala ten třetí rok žádný rod. příspěvek?