Re: Nástup na MD zaměstnavatel
>Dobrý den, mám zde první případ, kdy je zaměstnankyně
>těhotná. Je na rizikovém a od počátku těhotenství je
>na neschopence.
>Co má zaměstnavatel za povinnosti, až nastoupí na
>mateřskou?
POdá si k Vám podepsanou žádost ,kterou jí vystaví lékař.
Jak se já dozvím, že není na nemocenské, ale
>již na mateřské? Před pár dny jsem se ji telefonicky
>dotazovala, kdy nastupuje na mateřskou a bylo mi řečeno,
>že termín porodu má v lednu a že jde k lékaři, že dá
>vědět. A přišel mi opět jen lístek na peníze....
Lékař ví, že má nastoupit 6 týdnů před porodem, má na to ještě chvíli čas .Vy pak dáte podklady (Přílohu a žádost) na sociálku.
Třeba je ještě čas, třeba má mít porod až koncem ledna.
právě proto, že i MÚ je člověk a chce svátky v klidu prožít s rodinou, tak by bylo vhodné, aby si některé věci připravila dopředu (pokud to jde) a někteří lidé to nechápou, myslí si, že stačí dodat potvrzení třeba se zpožděním a pak se dozvídáme v tisku, jak jsou chudáci, protože nedostávají včas zaplacenou PPM
po Novém roce toho bude mít až nad hlavu
Děkuji všem za cenné rady.
Zaměstnankyni jsem od jara neviděla, lístky na peníze mi zřejmě její přítel hází do schránky.
Na termín porodu jsem se jí ptala, chvíli koktala a pak řekla v lednu....nechci nikoho urážet, paní je ale trošku jednodušší a tak domluva s ní je složitá.
Počkám ještě pár dní a zkusím zavolat znova.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 12. 2010 10:21
Dobrý den, mám zde první případ, kdy je zaměstnankyně těhotná. Je na rizikovém a od počátku těhotenství je na neschopence.
Co má zaměstnavatel za povinnosti, až nastoupí na mateřskou? Jak se já dozvím, že není na nemocenské, ale již na mateřské? Před pár dny jsem se ji telefonicky dotazovala, kdy nastupuje na mateřskou a bylo mi řečeno, že termín porodu má v lednu a že jde k lékaři, že dá vědět. A přišel mi opět jen lístek na peníze....