Re: 1% ze vstupní ceny vozu - z jaké?
Cena včetně DPH.
... Např. u vozidla, které má zaměstnavatel na základě fin.pronájmu od leasing.společnosti, se vychází ze vstupní ceny u leasingové společnosti. ... Pro účely výpočtu 1% ..... je nutno vždy připočítat ke vstupní cené uváděné touto společností daň z přidané hodnoty. Rovněž v ostatních případech, kdy vstupní cena vozidla pro odpisování neobsahuje DPH je nutno vždy vycházen z ceny o tuto daň zvýšené ....
Také jsem to letos řešila, trochu mne překvalilo, že to musí být vč.DPH - ale pak jsem se s tím smířila ... je to zřejmě posuzováno jako poskytnutí pro osobu nepovinnou k dani - neplátce ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 12. 2010 10:32
Prosím o radu. Máme nové auto na operativní leasing a potřebuji dát 1% ze vstupní ceny do mzdy zaměstnanci. Z jaké ceny budu 1% počítat? Z ceny včetně DPH nebo z ceny bez DPH. Mám kopii faktury, která byla vystavena salonem na Škofin, kterému platííme operativní leasing.
Děkuji moc.