Re: nepodarilo se urcit prumerny vydelek
ono se spoléhat na program, že něco spočítá a Vy ani nevíte, co spočítal, tak to by se stát MÚ nemělo
asi to tak u Vás bude, když si nyní nevíte rady
každá MÚ musí vědět, co počítač spočítá a příp. to přepočítat, zda to spočítal dobře
takže - doporučuji vzít Zákoník práce a studovat - např. § 355
Prosím Vás, ale já už jsem Vám níže odpovídala 2x. Určíte průměr pravděpodobný, tj. co nejvíce podobný pravdě. Pokud by býval měl v minulém čtvrtletí mzdu každý měsíc např. 10 tis a neměl by žádné prémie nebo odměny, můžete postupovat třeba takto:
3 x 10000 = 30000. Toto by si asi v červenci až září vydělal. Toto podělíte hodinami, které by odpracoval včetně svátku, ve kterých by byl doma (při plném úvazku je to včetně svátků 528 h).
30000 : 528 = 56,82 Kč.
Při pravděpodobném průměru se musí použít týdenní pracovní doba (při 8 hod.= 40 hod./týden) a průměrný počet týdnů (4,348). Výpočet pravděpod.průměru bude tedy 10000 / 40 / 4,348 = 57,50 Kč / hod. Výše uvedeným výpočtem byste za prvé zam-ce poškodila a za druhé výpočet odporuje způsobu výpočtu pravděpodného výdělku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 12. 2010 11:05
Jak prosim urcim prumerny vydelek u zamestnance, ktery nastoupil 1.11.2010 a od 10.11 je na nemocenske? Pohoda mi to nevypocetla. Moc dekuji. jsem bezradna