Re: tiché víno - prosím v.e.n.d.y
Zákon hovoří jasně - do 500,- Kč bez DPH, takže tomu věřte. Musí jít o 1 kus, včetně například nalepenéhologa nebo taštičky na víno, to je pak celek, který nesmí přesáhnout těch 500,-Kč. Kolik jich pak komu darujete, je také jedno, jde o položku ....a doporučuji založit k faktuře za takové dárky fotografii i s tím logem...
Děkuji vám moc za odpověď. Ano já věřím ceně, jen jsem váhala nad určitým "luxusem" takového dárku. Takže budu mít fakturu na tiché víno s cenou do 500 Kč včetně bez DPH za kus (plus obal, tisk loga apod., budu mít fotku a případně seznam komu bylo darováno, bude to v pořádku?
teď to po sobě čtu - samozřejmě ne plus ale včetně. dárek jako celek včetně obalu loga apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2010 10:37
Dobrý den, potřebovala bych se ujistit - nákup tichého vína - do 500 bez DPH. Je to daňově uznatelné za podmínek, které vím, ale chtěla jsem se zeptat - opravdu může být 1 kus až za 500 bez DPH? Není cena nějak kontrolována? A ještě bych se potřebovala zeptat - ten daňově uznatelný "dar" je do Kč 500 jeden pro jednoho obdarovaného nebo je to jedno kolik se komu daruje?. Např. 2 ks tichého vína jednomu odběrateli? Děkuji předem, nemám praktické zkušenosti, jen vyčtené ze zákona a z této diskuse. Bára