CLO - v rámci EU se neplatí
DPH - pokud budete neplátce DPH a nepřekročíte částku 326 tis. Kč nákupů z EU za kalendářní rok, tak nakoupíte v zahraničí včetně zahraniční DPH ... technicky to pro vás bude stejné jako nákup od kteréhokoliv plátce v ČR ... tj. bude to pro vás výdaj a prodej tohoto zboží bude pro vás příjem
Děkuji. Takže to tedy vlastně chápu správně, se dá říci:) => Jediné co bych tedy platil, jsou daně z příjmů z prodeje v ČR, a to budu řešit až v daňovém přiznání...
Ještě poprosím o jednu věc - Chtěl bych nakupovat oblečení na tržisti (dostanu tam prodejní doklad) - pro mě tedy do účetnictví výdaj - a dále toto zboží prodávat přes e-shop - pro mě příjem. Jde mi o tu skutečnost, že si nejsem 100% jistý, zda-li toto zboží není nějaký padělek a nehrozil by mi pak nějaký postih. Nebo by případný postih hrozil prodejci od kterého zboží kupuji? (Nejedná se o nějaké zboží, na kterém by byla uvedena nějaká světová značka, ale nejsem si úplně jistý, jestli se nejedná o kopii něčeho).
Děkuji
Dobry den, rad bych se Vas optal na celkem pro mne zasadni vec. Jsem nove platce DPH a nakupuji i nejake zbozi z Polska. Zbozi nakupuji samozrejme bez DPH. Nechapu proc, ale platim 2x DPH, ikdyz je to preci hloupost - mozna mam jen spatnou ucetni. Na komci mesice mi prislo , abych doplatil DPH za cely nakup z PL 21% + 21 % zprodeje, cily mam DPH 2x = 42%. Prijde mi to jako totalni nesmysl nebo se naopak pletu. Myslel jsem, ze danova povinnost prechazi na moji osobu a ze DPH zaplatim az se zbozi proda konecnemu zakaznikovy... dekuji Vam mnohokrat za radu a tip. Petr
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
31. 10. 2011 19:37
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. Jsem OSVČ, neplátce DPH. Chci kupovat zboží v Polsku/Slovensku (přes zahraniční e-shopy), nechat si zboží následně přepravní společností dovažet do ČR a zde ho prodávat. Jak je to s daněmi? Ročně bych těch cca 300 tis. Kč nepřekročil. Už jsem si na foru četl nějaké příspěvky, ale nejsem z toho úplně moudrý...Když si zboží nechám zaslat (zaplatil bych tedy daň v tom zahraničí) a zde bych žádné CLO neplatil? Čili faktury z nákupu ze zahraničí si poté mohu evidovat jako "Výdaje" a přijmy z prodeje tohoto zboží v ČR jako "Příjmy" do daňového přiznání?
Velmi děkuji