Re: Nárok na dovolenou
Jestli nastoupila z předchozího zaměstnání ttak, aby zaměstnání navazovala bez pžerušení, tak červenec počítat můžete. Pak záleží ,jestli odpracovala 60 dnů do konce r.,dejme tomu, že pravděpodobně ano, pak by měla nárok za 6 měsíců při 4 týdenním nároku na 10 dnů.
nejprve si musíte ujasnit, co má dojednáno, zda PP, pak nárok na D vzniká, pokud DoPČ, tak nárok ze zákona není
pokud chcete platit D i za červenec, tak nejprve musíte zjistit, zda měl dotyčný do 6.7. zam-tele. Pokud ano, pak je nárok na 6/12 celor. nároku - což je 10 dnů, pokud nemá, pak na 5/12, což je 8,5 dne. Nevím, jak jste přišla na 6,5 dne. Budete platit ale jen 4 hod./den.
Omlouvám se, vyšlo mi 6,5 dne, protože jsem počítala 7/2010 až 10/2010 (podle hotových mezd), samozřejmě bych nárok počítala do konce roku, neuvědomila jsem si to.
Od 1.6.2010 do 6.7.2010 byla na pracáku, 7.7. nastoupila k nám. Můžu jí teda počítat i červenec, tzn.10 dnů?
>>>Dobrý den, chci se zeptat, máme zaměstnance na 4
>>>hodiny denně zaměstnaná od 7.7.2010. Má taky nárok na
>>>dovolenou, je to tak? Vychází mi 6,5 dne (počítám i
>>>červenec), je to dobře?
>>
>>nejprve si musíte ujasnit, co má dojednáno, zda PP,
>>pak nárok na D vzniká, pokud DoPČ, tak nárok ze
>>zákona
>>není
>>pokud chcete platit D i za červenec, tak nejprve
>>musíte zjistit, zda měl dotyčný do 6.7. zam-tele.
>>Pokud
>>ano, pak je nárok na 6/12 celor. nároku - což je 10
>>dnů,
>>pokud nemá, pak na 5/12, což je 8,5 dne. Nevím, jak
>>jste přišla na 6,5 dne. Budete platit ale jen 4
>>hod./den.
>
>Omlouvám se, vyšlo mi 6,5 dne, protože jsem počítala
>7/2010 až 10/2010 (podle hotových mezd), samozřejmě
>bych nárok počítala do konce roku, neuvědomila jsem si
>to.
ne, v tomto případě je nárok jen na 5/12 (neměla zam-tele bezprostředně před nástupem k vám)
>Od 1.6.2010 do 6.7.2010 byla na pracáku, 7.7.
>nastoupila k nám. Můžu jí teda počítat i červenec, tzn.10 dnů?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 12. 2010 12:25
Dobrý den, chci se zeptat, máme zaměstnance na 4 hodiny denně zaměstnaná od 7.7.2010. Má taky nárok na dovolenou, je to tak? Vychází mi 6,5 dne (počítám i červenec), je to dobře?