Re: Výpočet odstupného
Vezměte si výplatní pásky za duben, květen a červen
spočtěte si hohromady hrubou mzdu, odečtěte náhradu za svátky, dovolenou, lékaře a vydělte odpracovanými hodinami.To samé udělejte za červenec, srpen a září, pak stačí porovnat hodinový průměr a uvdíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 12. 2010 17:39
Dobrý den, prosím o radu. Dostala jsem výpověď pro nadbytečnost dne 1.9.2010. Celou výpovědní lhůtu jsme byla doma s tím, že pro mě zaměstnavatel nemá práci, na což mi dal potvrzení. Za měsíc září jsem byla placena průměrem 180 Kč/hod, ovšem za měsíc říjen a listopad už pouze průměrem 150 Kč/hod a z tohoto nižšího průměru mi bylo také vypočítáno odstupné. Podle mého laického názoru mě tímto zaměstnavatel připravil o cca. 25 000 Kč hrubého (výplata 10-11/2010 - odstupné 3 měsíce). Zaměstnavatel se mnou nekomunikuje, není ochoten něco vysvětlovat, na doporučený dopis s žádostí o vysvětlení nereagoval. Prosím o radu jak dál. Děkuji.