No to pak pojedete dle českých daní ... na Slovensku nebudete mít stálou provozovnu takže ani daň z příjmů ani DPH tam neodvádíte ... ve vašem případě se bude jednat o prodej zboží v rámci EU. Jenom s tím bude spousta papírování, protože musíte rozlišit slovenského plátce DPH a neplátce DPH ... a u plátců ještě si nechat potvrdit, že zboží jste předal na slovensku ... abyste mohl mu vystavit účet bez DPH. Neplátcům budete prodávat s českou DPH.
Takže i přesto, že jsem neplátce DPH, tak musím na Slovensku neplátcům vystavovat účet s DPH?
A u plátců nebudu psát na fakturu DPH žádné, nebo ho tam mám psát ale platit budou částku bez DPH.
Ještě jsem se chtěl zeptat zda mohu vydávat faktury v Euro a v Česku je do účetnictví přepočítávat v korunách.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město chtělo vyšší daň z nemovitostí pro brownfieldy, zdanilo však i školku
Nepodceňte návodné dokumenty a pomůcky k JMHZ
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
1. 11. 2011 6:47
Dobrý den, chci prodávat zboží (drogérii) na Slovensku domácnostem a malým firmám, jsme neplátce DPH a obrat by byl do 30000Euro ročně.
1) Jsem povinný být plátcem DPH na Slovensku?
2) Daň z příjmu budu odvádět na Slovensku, nebo v Česku, když jsem český osvč?
Předem děkuji za odpověď