OČR a rodičovský příspěvek

• (neregistrovaný)

10. 12. 2010 7:51

Zaměstnankyně nastoupila do zaměstnání, na jedno dítě ještě pobírá rodičovský příspěvek. Nyní dítě onemocnělo, má nárok na OČR? Přečetla jsem příspěvky na toto téma, ale jsem z nich ještě víc zamotaná. Prosím o vysvětlení. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 12. 2010 8:16

all (neregistrovaný)

Re: OČR a rodičovský příspěvek
      3) Zaměstnanec nemá nárok na ošetřovné z důvodu ošetřování dítěte nebo péče o ně, jestliže jiná fyzická osoba má z důvodu péče o toto dítě nárok na výplatu peněžité pomoci v mateřství nebo má nárok na rodičovský příspěvek podle zvláštního právního předpisu31); to neplatí, pokud tato jiná osoba onemocněla, utrpěla úraz, nastaly u ní situace uvedené v § 57 odst. 1 písm. b) nebo c), porodila nebo jí byla nařízena karanténa, a proto nemůže o dítě pečovat.

• 10. 12. 2010 8:24

d.w. (neregistrovaný)

Děkuji. Už jsem to našla jinde:
      Vznikne mi nárok na ošetřovné z důvodu péče o dítě v době, kdy pracuji a zároveň pobírám rodičovský příspěvek?

Zaměstnanec nemá nárok na ošetřovné z důvodu ošetřování dítěte nebo péče o ně, jestliže jiná fyzická osoba má z důvodu péče o toto dítě nárok na výplatu peněžité pomoci v mateřství nebo má nárok na rodičovský příspěvek.

Pokud jste při pobírání rodičovského příspěvku nastoupila do zaměstnání a onemocnělo vám dítě, máte nárok na ošetřovné, i když pobíráte rodičovský příspěvek.

• 10. 12. 2010 10:48

d.w. (neregistrovaný)

Já vím. Jen se psala, že jsem si to našla již předtím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).