Re: Výpověď - rušení organizace a rodičá
Pokud se zaměstnavatel ruší, tak pro vás neplatí zákaz výpovědi ani když jste na rodičovské dovolené. Pravděpodobně dostanete výpověď z tototo důvodu tak, aby vám výpovědní doba uplynula do zrušení zaměstnavatele a náleží vám odstupné. Když by zaměstnavatel navrhl dohodu o skončení a v dohodě byl uveden důvod rušení zaměstnavatele, klidně ji můžete podepsat, protože na tom nic neproděláte, a odstupné byste dostala také. Pokud by však v dohodě důvod uveden nebyl, nepodepisujte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 12. 2010 9:01
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, jsem na rodičovské dovolené a můj zaměstnavatel se ruší. Dostanu výpověď. Jak jsem pochopila ze Zákoníku práce, tak jsem v ochranné lhůtě po dobu rodičovské dovolené, ale není mi jasné, jak by to mělo dál probíhat. Nemůžu vůbec dostat výpověď? Nebo jenom začne výpovědní lhůta běžet až po mém "návratu" do práce po rodičovské a pracovní poměr teda skončí po 2 měsících výpovědní lhůty. Na rodičovské budu ještě rok a půl. Jak to probíhá, když prostě už zaměstnavatel nebude existovat? Nebo se nemůžu tím pádem zrušit?
Vůbec z toho nejsem moudrá. Tuším, že bude chtít podepsat dohodu.