Re: ukončení prac.pom.v době zkušební
Pokud jste měla sjednanou zkuš. dobu, potom může zam-tel s Vámi skončit PP v této zkuš. době kdykoliv (nemocná jste nebyla), takže do 10.12. (včetně) dostanete zaplacenou mzdu
pokud byste byla nemocná, pak donesete zam-teli neschopenku, ale 1.14 KD nebudete mít placenou náhradu za nemoc (už nejste zam-cem), nemoc. dávky od OSSZ byste dostávala od 15. KD nemoci za předpokladu, že by nemoc tak dlouho trvala
zam-tel postupoval přesně v souladu se Zák. práce
pokud nejste nemocná, doporučuji se zaregistrovat na ÚP (pokud nemáte již jiného zam-tele)
Jestliže jste v pátek pracovala, tak je správně, že 10.12. je posledním dnem pracovního poměru.
Ochranná lhůta je 7 dnů. Ovšem nemocenskou vám OSSZ bude platit až od 15. dne nemoci.
Proč by mělo být zrušení pracovního poměru ve zkušební době neplatné? Měla jste zkušební dobu sjednanou ve smlouvě?
pokud tomu tedy správně rozumím když dnes půjdu na nemocenskou a mám podepsanou výpověď vztahuje se na mě tedy ochraná lhůta7 dnů a zaměstnavatel musí neschopenku příjmout.budu tedy 15 dnů na neschopence kterou nikdo nezaplatí až 16 den?
Tak předně - marodí se tehdy, když je člověk nemocen, ne když se mu to hodí. Nemáte podepsanou žádnou výpověď, nýbrž byl s vámi, zcela v souladu se zákoníkem práce, pracovní poměr zrušen ve zkušební době. Pokud nejste zaměstnanec neuchází vám žádná mzda, tudíž nenáleží žádná náhrada. Nemocenskou vždy vyplácí OSSZ letos od 15. dne nemoci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 12. 2010 8:50
V pátek10.12.2010 mi byla ukončena prac.sml.v době zkušební tedy bez udání důvodu.Jde o to že zaměstnavatel mi napsal ukončení na 10.12 přesto že jsem tento den normálně pracovala.Ukončení jsem podepsala.Je nějaká ochrana pokud půjdu dnes marodit?Bude zrušení prac.pom. neplatný?je na toto nějaká ochranná lhůta?