Re: Neuvolněný představitel
Předpokládám správně , že se jedná o neuvolněného zastupitele obce s funkcí ve výboru obce a s nárokem na invalidní důchod třetího stupně? jestli ano a jestli byla 8.11. ustavuijící schůze zastupitelstva, tak na této schůzi pravděpodobně byly schváleny odměny zastupitelů a členů výborů a muselo být také schváleno, od kdy náleží odměny jak členů zastupitelstva tak členů výborů.
U druhé členky výboru skončila funkce zastupitelky i členky výboru prvním dnem voleb. Pokud pokračuje Novou funkci má zase po ustavujícím zasedání. Po měrné části odměn se počítají na kalemdářní dny. ZP u invalidního důchodce se nedoplácí do MVZ.
Děkuji moc.
Takže paní, která byla v bývalém zastupitelstvu, mám odhlásit a opět přihlásit?
Pro upřesnění datumů, zastupitelé byli zvoleni 8.11., ale do funkce předsedů výborů až 12.11. a plus mají ještě odměnu za nějakou funkci od 14.11.. Já je mám na ZP přihlašené od 12.11..
Zastupitelé mají dvě odměny, jednu ve výši 460,-Kč v hrubém od 12.11. a druhou od 14.11. ve výši 297,-Kč v hrubém. Obě odměny rozpočítám podle kalendářních dní v měsíci?
jestli ano a jestli
>>byla 8.11. ustavuijící schůze zastupitelstva, tak na
>>této
>>schůzi pravděpodobně byly schváleny odměny
>>zastupitelů
>>a členů výborů a muselo být také schváleno, od kdy
>>náleží odměny jak členů zastupitelstva tak členů
>>výborů.
>>U druhé členky výboru skončila funkce zastupitelky i
>>členky výboru prvním dnem voleb. Pokud pokračuje
>>Novou
>>funkci má zase po ustavujícím zasedání. Po měrné
>>části
>>odměn se počítají na kalemdářní dny. ZP u invalidního
>>důchodce se nedoplácí do MVZ.
>
>Děkuji moc.
>Takže paní, která byla v bývalém zastupitelstvu, mám
>odhlásit a opět přihlásit?
>Pro upřesnění datumů, zastupitelé byli zvoleni 8.11.,
>ale do funkce předsedů výborů až 12.11. a plus mají
>ještě odměnu za nějakou funkci od 14.11.. Já je mám na
>ZP přihlašené od 12.11..
>Zastupitelé mají dvě odměny, jednu ve výši 460,-Kč v
>hrubém od 12.11. a druhou od 14.11. ve výši 297,-Kč v
>hrubém. Obě odměny rozpočítám podle kalendářních dní v
>měsíci?
Zastupitelé, kteří přecházejí do dalšího volebního období se neodhlašují ani nepřihlašují. Odhlášení mělo být jenom u těch, kteří nebyli znovu zvoleni a přihlášení pouze u nově zvolených.
Zastupitelé (kromě starosty a místostarosty) skončili 15.10., tak že odměny za říjen do 15.10. Ustavující zasedání 8.11., tedy odměny za členy zastupitelstva od data, které schválilo zastupitelstvo na svém ustavijícím zasedání. Pokud na ustavujícím zasedání nebylo schváleno vyplácení odměn, tak od dalšího zasedání kde se odměny schválily, nesmí být schváleno vyplácení odměn zpětně. Záleží tedy kdy byly odměny zastupitelů i členů výboru schváleny a od kdy. Z odměn se platí ZP, musejí vám tedy všichni, (kromě těch, za které je plátcem ZP stát- důchodc, žena na MD a RD a pod.-doloží tyto skutečnosti) donést potvrzení od svých zaměstnavatelů, že je jim ZP sráženo minimálně z minimální mzdy. Podepsat prohlášení mohou ti, kteří nemají podepsáno jinde.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 12. 2010 10:05
Prosím o radu, do výboru obce byla zvolena paní, která je v plném invalidním důchodu. Jak to u ní bude se zdravotním pojištěním? Bude se brát invalidní důchod jako hlavní činnost? A pokud byla zvolena 8.11., ale do funkce výboru byla zvolena až 12.11., bude mít peníze až od 12.11., a jen za poměrnou část měsíce?
A ještě mám jednu členku výboru, která 31.10. skončila se starým vedením a od 12.11. byla opět zvolena. Mám ji odhlásit a přihlásit na ZP?