Re: výpočet nemocenské
tam jsem si to přepočítavala, ale když jsem tam zadala špatný počet dnů, tak stejně mi to nesedělo. ještě mám dotaz, 17.11. byl svátek, zohledňuje se to nějak v nemocenské? Nebo spíše se nepočítá jako pracovní den? Zaměstnanec je na nemocenské od 15.11.
NE - první tři pracovní dny/směny budou 15,16,17. - neplacené.
Náhrada mzdy přísluší pouze za dny, které jsou pro zaměstnance pracovními dny (respektive za směny) a za svátky, za které zaměstnanci jinak přísluší náhrada mzdy (§ 115 odst. 3 ZP) nebo se mu plat nekrátí (§ 135 odst. 1 ZP)
S tím svátkem to záleží na tom, jak má plánované směny. Pokud ten váš zaměstnanec pracuje vždycky od pondělí do pátku, tak by sice byl 17.11., ale kdyby nebyl svátek, tak by v tento den šel do práce. Takže tento den musíte brát jako jeden z pracovních dnů - tzn. že první 3 prac. dny bez náhrady by byly 15.,16. a 17.11.
omlouvám se, ale zatím to zkouším na nečisto, takže vám můžu připadat jako pako, ale nezadala jsem do POHODY ten svátek.. zaměstnanec pracuje pondělí až pátek, stále jen ranní směny. a ted už jsem z toho úplně paf, kdyby byl zdráv, tak by se mu zaplatil svátek, tak mu to asi mám počítat jako pracovní den..
Zkopíruji svůj příspěvek z jiného vlákna tohoto tématu:
První tři pracovní dny/směny budou 15,16,17. - neplacené.
Náhrada mzdy přísluší pouze za dny, které jsou pro zaměstnance pracovními dny (respektive za směny) a za svátky, za které zaměstnanci jinak přísluší náhrada mzdy (§ 115 odst. 3 ZP) nebo se mu plat nekrátí (§ 135 odst. 1 ZP). Snad už to bude jasnější.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 12. 2010 13:06
Prosím o pomoc ve výpočtu nemocenské, nemůžu se shodnout s programem. Zaměstnanec má průměr. 121,39 od 15.11. je na nemocenské. vyšlo mi 4.425, POHODA mi vypočetla 3.442,- Prac. doba 7,5 hodiny. Nevíte náhodou někdo, kde jsem udělala chybu? Počítám 60% z devíti dnů, po redukci PHV na 90%. Děkuji za rady a odpovědi