Re: Vánoční úvaha..........
Taky se přidám se svou troškou do mlýna, protože právě před chvilinkou jsem do této diskuze vložila svůj dotaz.Pevně doufám, že se nedočkám arogantní a nadřazené odpovědi, jak se zde opravdu poslední dobou stává tradicí.
Přiznám se, že si fungování bez ní dost dobře nedovedu představit, tím chci poděkovat všem stálicím, které do ni pravidelně a trpělivě odpovídají. Zdaleka za sebou nemám tak dlouhý pracovní proces jako paní Marie, ale snažím se jak jen to jde.
Přeji všem šťastné a veselé ........ J.
Škoda, že nejdou dát plusové body - hned bych Vám paní Marie jeden přihodila.
Děkuji za tuto diskuzi, už mě několikrát upozornila na změny, pravidla, o kterých jsem nevěděla. Každý začínal, ale v poslední době je poptávka po samostatnosti, tím pádem ubývá ochotných kolegyň a kolegů, kteří jsou ochotní pomoct těm začínajícím.
Takže také přeji klidný předvánoční čas a ještě jednou díky těm, kteří mají čas a trpělivost pomáhat radou těm ostatním.
Jenže on je rozdíl, zda se zeptá laik, tak potom různá lidová tvořivost jde tolerovat a je tolerována a vysvětlena na pravou mez. Pokud však dotaz podá člověk, který by měl znát zákony nebo alespoň Zákoník práce, protože to má v náplni práce a rozepíše tady nesmysly, pak se nemusíte divit, že jsou někdy reakce takové, jaké jsou. Je to myšleno dobře - aby se dotyčný nad sebou zamyslel a alespoň něco udělal pro zlepšení svých vědomostí ve své práci.
Děkuji všem za reakce....................Anna Marie
>>>Zdravím Vás v předvánoční čas. Dlouhou dobu sleduji
>>>tuto diskuzi, bilancuji svůj pracovní proces, bez
>>>přestávky dělám už bezmála 38 let, začínala jsem v
>>>zemědělské provozu v nelehkých podmínkách, pomalu to
>>>balím na
>>>důchod, nevím jestli se ho však dočkám.....to jen o
>>>mně. Tuto diskuzi jsem si vybrala, že se tu pomáhalo.
>>>Pomalinku zjišťuji, že jste na sebe nedobří. Sice si
>>>radíte, ale jste na sebe sem tam jak na "cizího". Tak
>>>se
>>>seberte, obsáhnout vše opravdu nejde, někdo má i jiné
>>>starosti, trápení a široký rozsah povinností, než jen
>>>sledovat změny, háčky a obezličky toho co nám tam
>>>nahoře připravují. Tak apeluji na Vás všechny,
>>>pomáhejte
>>>si, nevytahujte se nad ty, kteří nestíhají. Ráda jsem
>>>tu
>>>nacházela rady, dokonce to to bývalo lepší jak na
>>>nákladných školeních. Tak se mějte účtařenky a
>>>účaři-i
>>>právnící- dobře a BUĎTE NA SEBE MILÍ, a to nejen
>>>před
>>>Vánocemi. Moc Vás všechny zdraví Marie z Valašska
>>>
>>>SNAD MI TO NEVYHODÍTE.
>>
>>
>>Milá paní Marie, pokud se někdo něčím živí, m u s í
>>
>> sledovat i ty háčky a obezličky,
>>a pokud je někdo natvrdlý, také se mu těžko radí, to
>>pak na sebe lidé nejsou milí.
>A když se nakonec místo poděkování dočkáte sprdnutí,
>taky Vám to náladu na další rady nepřidá...
Napsala jste to moc hezky, z příspěvku přímo dýchne ten počátek vánočního období, ale..není vždycky všude svátek... představte si, že kvůli těm kličkám a obezličkám, které jak píšete, nemá každý čas sledovat, se povede nějakému neználkovi, který sedí ve firmě na funkci, kde může ovlivňovat dění a hlavně existenci zaměstnanců,(třeba je to příbuzný majitele), díky své neznalosti, kterou jsme tady už mockát zažili, způsobit zaměstnanci, který nemá nic než svou práci(nemá ani příbuzného ve firmě), před těmi Vánocemi existenční problém, ohrozí ho špatným rozhodnutím, špatně mu spočítá mzdu, na kterou má nárok,aby své rodině zabezpečil alespoň ty Vánoce v rámci svých možností....
to je pak radost, v praxi jsem se s podobnými existencemi nejednou setkal, bohužel i tady se občas objeví, radí, kritizují, navádějí, a přitom na to absolutně nemají a když je někdo na to upozorní, tak už se sypou nadávky, urážky atd. To pak někdy odpovídajícího přímo donutí, aby v odpovědi přitvrdil a dotyčnému dal jasně najevo, že takto ne a přidal třeba radu"ať si před spaním čte ZP nebo podobně..."
Jinak hezké svátky všem, ať se nespálí cukroví, čím bychom se po večerech cpali...
Souhlasím s Pájou.Ale pro mě je i ta kritika důvodem k zamyšlení a hlavně nápravě, abych se příště více zamyslela. O starostech běžných zaměstnanců v boji s neschopnými nadřízenými máte taky naprostou pravdu. Aktuálně mám vlastní zkušenost - po 8 letech měním zaměstnání, dělám personalistu ve firmě s více než 200 zaměstnanci a 4 dny před skončením PP za mnou přišli, že chtějí zaučit novou zaměstnankyni, která to v životě nedělala. Tak jsem je slušně poslala k šípku. Vedoucí si myslí, že jsem vlastně nic nedělala... Ale přece si tím nenechám zkazit vánoce! Tak přeju všem odvahu a vytrvalost v boji s hloupostí a hlupáky a hlavně krásné a klidné vánoce!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 12. 2010 7:44
Zdravím Vás v předvánoční čas. Dlouhou dobu sleduji tuto diskuzi, bilancuji svůj pracovní proces, bez přestávky dělám už bezmála 38 let, začínala jsem v zemědělské provozu v nelehkých podmínkách, pomalu to balím na důchod, nevím jestli se ho však dočkám.....to jen o mně. Tuto diskuzi jsem si vybrala, že se tu pomáhalo. Pomalinku zjišťuji, že jste na sebe nedobří. Sice si radíte, ale jste na sebe sem tam jak na "cizího". Tak se seberte, obsáhnout vše opravdu nejde, někdo má i jiné starosti, trápení a široký rozsah povinností, než jen sledovat změny, háčky a obezličky toho co nám tam nahoře připravují. Tak apeluji na Vás všechny, pomáhejte si, nevytahujte se nad ty, kteří nestíhají. Ráda jsem tu nacházela rady, dokonce to to bývalo lepší jak na nákladných školeních. Tak se mějte účtařenky a účaři-i právnící- dobře a BUĎTE NA SEBE MILÍ, a to nejen před Vánocemi. Moc Vás všechny zdraví Marie z Valašska
SNAD MI TO NEVYHODÍTE.