Re: starobní důchodce - na dobu neurčito
Není tomu tak dávno, co jste radil, že dodatkem být nemusí ,že se stane automaticky na dobu neurčitou tím, že bude dál pracovat se souhlasem zamtele .Myslím si,že dodatek v takovém případě ani být nemusí. Zajímá mě Váš názor, jestli jsem Vás dobře nepochopila ?
Re: starobní důchodce - na dobu neurčito
je to přesně tak, ale já jsem reagoval na dotaz, zda mají uzavřít novou smlouvu, proto jsem doporučil jen dodatek, pochopitelně, že když bude pracovat dále, má se za to, že PP byl uzavřen na dobu neurčitou. Dodatek by byl jen pro vyšší právní jistotu obou účastníků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 12. 2010 7:59
Dobrý den, se starobním důchodcem jsme měli uzavřenou smlouvu na dobu určitou od 1.1.2009 na 1 rok (dodatky jsme ji prodloužili do 31.12.2010). Je možné od 1.1.2011 uzavřít smlouvu na dobu neurčitou? Musí se to hlásit na OSSZ? Nepřijde o důchod? Děkuji Vám za radu. Iv