Re: Prosím o kontrolu výpočtu
Můžete mi tedy prosím poradit, jak se to dá zkontrolovat? Zaměstnavatel mi prostě ve třetím kvartále platil průměr dle reality z období před rodičovskou a mateřskou a poté už je průměr odpovídající základní mzdě. Je to správně? Já se domnívám, že ne a poškozuje mě to o 30 000 Kč. Já bych ty prémie dostala, kdyby mi bylo umožněno pracovat. Děkuji
Re: Prosím o kontrolu výpočtu
Musí stanovit tzv.pravděpodobný výdělek a to nikoli jednoduše(pro něj) z doby před mateřskou nebo rodičovskou. Takže se ozvěte, aby postupoval podle ZP § 355. Při stanovení výdělku by měl přihlížet k tomu, jakého výdělku byste pravděpodobně dosahovala, kdybyste pracovala nyní. Může být porovnáno s výdělkem na podobné nebo stejné pozici.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 12. 2010 9:31
Dobrý den,
Moc prosím o přepočítání a informaci, zda zaměstnavatel postupuje správně. Zaměstnavatel se mnou nekomunikuje. RD mi skončila 30.8., do práce jsem se měla vrátit 31.8., ve dnech 27.8.-31.8. jsem měla pracovní neschopnost. Dne 1.9. jsem dostala výpověď s tím, že během výpovědní lhůty budu doma a budu placená průměrným výdělkem jehož výši mi zaměstnavatel sdělil (283 Kč/hod). Za měsíc září jsem dostala výplatu s PV 283 Kč/hod., za měsíc říjen a listopad však PV 250 Kč/hod. Odstupné a proplacená dovolená byla také počítána z PV 250 Kč/hodinu.
Je tento postup a výpočet správný nebo se mohu bránit?