Výpočet náhrady při PN

• (neregistrovaný)

14. 12. 2010 10:25

Zaměstnanec nastoupil do firmy 8.7.2009. Od 27.7.2009 do 14.8.2009 byl v pracovní neschopnosti. Náhrada byla zaplacena za dny v červenci z průměrné mzdy za červenec, za dny v srpnu se pak do prům.výdělku započítala hr.mzda za červenec i srpen a průměr se spočítal z obou měsíců. Což znamená, že průměr pro náhradu byl v každém z měsíců jiný. Nyní jsem měla kontrolu na sociálce a paní přerušila kontrolu a chce po mě vysvětlení proč to tak je. Nenašla jsem nikde jak to vysvětlit. Jen že se náhrada plarí hajo dovolená. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 12. 2010 11:25

Líba (neregistrovaný)

Re: Výpočet náhrady při PN
      Jak to vysvětlit? Řekněte pravdu: "Nevěděla jsem, že pokud v červenci použiji nějaký pravděpodobný průměr, musím stejný používat do konce čtvrtletí."

Asi není rozdíl tak veliký, aby došlo k nějakým výrazným sankcím. Pokuste se to spočítat tak, aby bylo vidět, že ten větší průměr je ten pravděpodobnější. :-)

• 14. 12. 2010 11:27

JiřinaH. (neregistrovaný)

Nemůžete měnit průměr na náhradu během čtvrtletí. Měl být ponechaný pro srpen pravděpodobný průměr ,který jste použila za červenec. Paní z OSSZ to ví, že se může změnit průměr pouze,když zasahuje nplacení náhrady z jednoho do dalšího čtvrtletí.

• 14. 12. 2010 16:04

L2222 (neregistrovaný)

Občas je dobré zkontrolovat, jestli program dobře počítá :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).