Re: nemocenská a odečet z pojistného
Jsem pako, koukám na to jak tele na nová vrata.. polopatisticky řečeno, polovinu z náhrady mzdy si může zaměstnavatel odečíst z odvodu na sociálním pojištění? Ať čtu, jak čtu, nic jiného jsem nevyčetla.. program mi vypočítal 3.442,- a soc.pojištění mi odečetlo jen 485,- co chápu špatně?? Děkuji za trpělivost.
Polovinu náhrady mzdy si odečítáte z celkového odvodu firmy na soc. pojištění /za všechny zaměstnance/. Nevztahujete to náhodou na toho jediného konkrétního, kterého se týká nemoc?
Nejste "trouba", teprve se učíte a každý z nás začínal. Nicméně pokud Vás má výpočet nemocenské v budoucnu živit, chtělo by to aspoň odborné školení. Problematika nemocenských dávek je dost obsáhlá a v mnoha případech i záludná a komplikovaná. Hezký den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 12. 2010 7:40
Prosím o radu, zkouším nanečisto nemocenské, a vyčetla jsem toto, kopíruji..
Náhrada mzdy poskytovaná v době prvních 14 kalendářních dnů PN do výše nároku podle zákoníku práce se nedaní, zaměstnavatel si i v roce 2010 polovinu částky, kterou zaměstnancům zúčtoval na náhradě mzdy v kalendářním měsíci, odečte z pojistného odvedeného v tomto měsíci. Tento odečet není však možné provést z částky náhrady mzdy při PN, která by převyšovala nárok dle zákoníku práce.
Můžete mi poradit, kde to najdu v ZP?
Nebo můžete mi k tomu napsat něco víc? Program mi to vypočítá, ale nesedí mi to.. :-(