Re: DPH v r. 2011
Protože všichni tak intenzivně bojují proti korupci (naposledy na MŽP a SFŽP) nestihne se novela k 1.1.2011 ale bude možná k 1.4.2011. To na úvod.
Jinak MF licoměrně "vychází" z judikátu C-152/02 Terra Baubedarf, ale ten je na německé podmínky.
Zkrátka je potřeba naplnit díru ve státním rozpočtu a co to udělá s nějakým účetnictvím samozřejmě vrchnost nezajímá. Navíc se získá další náplň práce pro FÚ, které budou kontrolovat, jestli nějaký moula ve firmě příjemce na daňový doklad nedá pozdější razítko.
Bude se muset smluvně ošetřit, že DUZP bude nejpozději poslední den v měsíci, že datum vystavení daňového dokladu bude stejný jako DUZP a že doklad bude posílán emailem v tentýž den (i bez ZAREP).
Kdo si to neošetří, bude dotovat vládu a vláda si koncem roku vykáže, jak svou pílí a bojem proti korupci snížila deficit. Už vidím ty nadpisy v tisku!
Hezký den!
No, čl. 178/a stanoví, že při odpočtu daně musí mít příjemce fakturu vystavenou s souladu s články ....
Že by musela být faktura v držení příjemce již v měsíci kdy je DUZP mi z toho nevyplývá.
Navíc preambule směrnice tvrdí něco o neutralitě DPH. Neutralita je myslím jednoznačně porušena. Dodavatel odvede na výstupu a příjemce si může uplatnit za 1 nebo 3 měsíce. To jako neutrální princip nevidím.
Hezký den!
Takže co mi teď chodili faktury například za telefony ke konci měsíce k 31.1. a přijde mi faktura 1.2. tak si jí musím uplatnit až v únoru? Jako že já si vystavenou fakturu uplatním v lednu a ten komu přijde 1.2. si jí uplatní až v únoru? co to je zase za kraviny, není to trochu zbytečný tohle? A navíc, kdo zjistí, že mi přišla až 1.2.? To se přeci dá očůrat ne? Nechápu co tím sledujou takovou kravinou
Mitulinko,
282 neinformovaných všehoschopných jedinců v potu tváře snižuje administrativní zátěž podnikatelů a Vy to nazýváte kravinou?
Novela DPH snad bude platit až od 1.4.2011.Takže příklad by měl znít např. dodavatel má DUZP 30.6., pokud ale vystaví DD např. 5.7. je zřejmé, že příjemce nemohl mít DD v červnu. To se dá těžko "očůrat". Někde jsou navíc podatelny, kde pilné včeličky datumkou vytváří důkazy proti zaměstnavateli.
Hezký den a nenechte se otrávit!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 12. 2010 12:38
Dobrý den, prosím o vysvětlení - asi jsem nechápavý: takže v roce 2011 už neplatí DUZP, ale faktura na stole? Jak to tedy bude fungovat v praxi, prosím o názor lidský, ne zákony. Díky všem